Missie / Visie

Onze missie
Wij willen dat alle kinderen zo goed mogelijk  tot hun recht komen. Dat ze zich ontplooien, ontwikkelen en opgroeien tot zelfstandige mensen. Kenmerkend voor onze school zijn een goede sfeer en openheid. We willen dat kinderen en ouders zich bij ons thuis voelen.

Wij gebruiken moderne lesmaterialen om kinderen te kunnen blijven uitdagen, passend bij hun behoeften. Daarbij maken we ook gebruik van nieuwe media. (active boards, iPads, etc.)

Wij blijven ons als team ontwikkelen om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst.  Niet alleen kennis en multimedia spelen een rol, maar ook samenwerken hoort daar zeker bij.

De werkvormen van Coöperatief Leren gebruiken we in alle groepen. Door deze vele manieren van samenwerken leren de kinderen beter en zelfs sneller. Deze werkvormen hebben tevens een positief effect op de onderlinge relaties.

Onze unieke kracht:

• Oog voor verschillen tussen leerlingen onderling, met ruimte voor eigen tempo, leercapaciteiten en leerstijlen.
  • Veel aandacht voor de veelzijdige ontwikkeling van kinderen.
  • Godsdienstonderwijs voegt heel belangrijke facetten toe voor ons zelf, elkaar en de wereld.
  • Een bevlogen team dat dit overbrengt op de leerlingen.
  • Een mooi gebouw met voldoende ruimte en faciliteiten.
  • Openstaan voor nieuwe ideeën, passend bij onze school.
  • Betrokken en verbindende functie binnen de leefgemeenschap van Serooskerke.

Onze visie
“Leren leren, leren leven” zijn woorden die heel kenmerkend zijn voor onze school. Dat betekent enerzijds dat er veel aandacht is voor zo goed mogelijke leerprestaties met  uitdagende moderne leermaterialen en werkvormen, maar dat er daarnaast ook veel aandacht is voor elk kind als persoon. Wij hechten er grote waarde aan dat ieder kind “lekker in zijn/haar vel zit!” CBS de Wegwijzer is een christelijke school. Dat betekent dat ook we betekenis proberen te geven aan de liefde van God voor ons, voor elkaar en de wereld om ons heen.

Afbeelding1